Ολοκληρωμένη φροντίδα-συντηρηση μαρμάρων-λίθων-γρανιτών-μνημειων-κεραμικών-τεχνογρανιτών-cotto. Λείανση-υάλωση-αδιαβροχοποίηση-ειδικός καθαρισμός-αδιαβροχοποίηση
  • Home
  • /Αρτιφισιελ συντήρηση-κατασκευή-καθαρισμός

Αρτιφισιελ συντήρηση-κατασκευή-καθαρισμός

Μια απο τις πιο εξηζητημένες τεχνικές κατασκευής όψεων είναι η τεχνοτροπία του Αρτιφισιελ. Ειδικοί τεχνίτες , οι λεγόμενοι ” Πελεκάνοι ” , αφού πρώτα εφάρμοζαν τον ειδικό σουβά, πελεκούν την επιφάνεια και τις αποδίδουν την χαρακτηριστική όψη. Συναντάται κυρίως σε οικοδομές παλαιότερης κατασκεύης.

Το αρτιφισιέλ ως κατασκευή παρουσιάζει πολύ μεγάλη σκληρότητα παρόλο ταύτα όμως οι επίδραση απο καιρικές συνθήκες, υγρασία, καθιζήσεις και μεταγεννέστερες επεμβάσεις προκαλούν σημαντικές αλλοιώσεις στην όψη και χρωματισμό.

IMG_3098

Συνηθισμένο φαινόμενο το μάυρισμα κυρίως σε οικοδομές σε κεντρικά σημεία πόλεων. Καυσαέρια και σκόνη επικάθονται στην επιφάνεια και δημιουργούν μια ανθεκτική στρώση. Επίσης παρατηρούνται σε πολλές περιπτώσεις ρηγματώσεις και αλλοιώσεις του χρωμαστισμού είτε λόγω βρύας είτε λόγω βαφής.

Η εταιρία μας χρησημοποιεί για την συντήρηση όλες τις ενδεδειγμένες μεθόδους χωρίς να προκληθεί επιφανειακή αλλοίωση του ανάγλυφου και του χρωματισμού.

IMG_2885

μαύρισμα και καθαρισμός

IMG_3115

δείγμα καθαρισμού

IMG_2931

διαδικασία καθαρισμού

IMG_2676

συντήρηση αρτιφισιελ

IMG_2976

Αφαίρεση βαφής

IMG_3090

Δείγμα νέου αρτιφισιέλ

IMG_3147