Ολοκληρωμένη φροντίδα-συντηρηση μαρμάρων-λίθων-γρανιτών-μνημειων-κεραμικών-τεχνογρανιτών-cotto. Λείανση-υάλωση-αδιαβροχοποίηση-ειδικός καθαρισμός-αδιαβροχοποίηση

Συντήρηση Cotto

Cotto - το μεσογειακό δάπεδο
Μήπως μπορούμε να βοηθήσουμε ;

Ένα αρκετά απλό και βολικό υλικό το οποίο συναντούμε σε διάφορες διαστάσεις και χρωματισμούς. Συνήθως το συναντάμε στο κλασσικό κεραμιδί χρώμα.

Τα εργοστάσια παραγωγής καλύπτουν πάντα την εμφανή επιφάνεια με ένα ειδικό κερί. Το κερί αυτό προσδίδει μια βασική προστασία στην επιφάνεια. Αυτό ακριβώς το κερί όμως είναι υπαίτιο για τα προβλήματα που εμφανίζονται στο Cotto. Η προβληματική όψη παρουσιάζεται σχεδόν πάντα μετά απο καιρό και σχεδόν αμέσως μετά απο λανθασμένο καθαρισμό.

Συχνά δημιουργούνται προβλήματα στην όψη και αμέσως μετά την τοποθέτηση με εμφάνιση αλάτων (λευκή σκόνη) στην επιφάνεια.

Όταν το υλικό είναι στεγνό εμφανίζονται όλες οι ατέλειες. Άλλοτε σκόνη και βρωμιά εγκλωβίζονται επιφανειακά στο κερί και ακόμα με επίπονο καθαρισμό δεν εξαφανίζονται.Σε σημεία πάλι που δεν υπάρχει αυτή η στρώση κεριού (κυρίως στους διαδρόμους) η βρωμιά εισέρχεται λόγω της μεγάλης απορροφητικότητας στους πόρους του υλικού.

Στο εμπόριο συναντούμε προϊόντα τα οποία χαρακτηρίζονται ώς καθαριστικά Cotto και λάδι ή κερί Cotto. Συνήθως προσδίδουν την εικόνα της “καθαρής επιφάνειας” για μικρό χρονικό διάστημα , που όμως επανέρχεται στη αρχική “βρώμικη” πολύ γρήγορα. Κατα συνέπεια υποχρεώνουν σε συνχές επαναλήψεις εφαρμογής κατι το οποίο αυξάνει και εντείνη την προβληματική όψη.

FH

Επεξεργασία και μακροχρόνια προαστασία απο την FINALIT

Ενας βαθύς καθαρισμός με χρήση των ειδικών καθαριστικών μας θα αφαιρέση όλες τις επιφανειακές επικαθήσεις και επαναφέρει την επιφάνεια στην αρχική όψη. Παράλληλα καθαρίζονται και οι αρμοί.

Ο καθαρισμός γίνεται χωρίς την χρήση λειαντικών μέσων !

Aδιαβροχοποίηση

Η επεξεργασία ολοκληρώνεται με κατάλληλη αδιαβροχοποίηση. Διαθέτουμε υλικά ειδικά σχεδιασμένα για την προστασία και μείωση της απορροφητικότητας του υλικού αυτού. Η καθημερινή φροντίδα εκτελείται με απλούς μεθόδους.