Ολοκληρωμένη φροντίδα-συντηρηση μαρμάρων-λίθων-γρανιτών-μνημειων-κεραμικών-τεχνογρανιτών-cotto. Λείανση-υάλωση-αδιαβροχοποίηση-ειδικός καθαρισμός-αδιαβροχοποίηση

Finalit για Ναούς

Ειδικός καθαρισμός

Εκτελούμε καθαρισμούς λεκέδων που δημιουργήθηκαν απο λάδι, κερί και σκουριά. Ένα πολύ συχνό φαινόμενο που παρατηρείται σχεδόν σε όλους τους Ιερούς Ναούς. Κυρίως τους συναντάμε στο εσωτερικό. Η εταιρία μας επεμβαίνει συχνά σε συντηρήσεις του τύπου αυτού με μεγάλη επιτυχία και χωρίς την χρήση λειαντικών μέσων.Στον περιμετρικό χώρο γύρω απο τους Ναούς συναντούμε εκτός αυτών και το φαινόμενο της “τσίχλας”. Και εδώ με ειδικά μέσα επαναφέρουμε τις επιφάνειες στην αρχική τους μορφή.

Συντήρηση Γλυπτών

Με τον όρο αυτόν εννοούμε την συντήρηση και τον ειδικό καθαρισμό αντικειμένων μαρμαρογλυπτικής όπως :

Τέμπλα  Θρόνους  Κίονες  Κιονόκρανα  Άμβωνες  Στασίδια κ.α.
Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται με ειδική μέθοδο και υλικά επεξεργασίας και με βασικό γνώμονα την διατήρηση και αισθητική αναβάθμιση των γλυπτών χωρίς την παραμικρή αλλοίωση τους.

Λείανση & Υάλωση Δαπέδων

Η λείανση και υάλωση των δαπέδων, η όπως αλλιώς συνηθίζεται <τρίψιμο και γυάλισμα>, πραγματοποιείται με απολύτως φιλική προς το περιβάλλον τρόπο, χωρίς την δημιουργία σκόνης. Αποδίδουμε πάντα στα δάπεδα μια φυσική γυαλάδα, χωρίς την χρήση ειδικών χημικών ή αλλοιφών, λαμβάνοντας υπόψιν την ιδιαιτερότητα του χώρου.

Τελική επεξεργασία πραγματοποιείται με ολική αδιαβροχοποίηση του δαπέδου αποδίδοντας μεγαλύτερη ευκολία στον καθημερινό καθαρισμό και μέγιστη προστασία από κεριά, λάδι κλπ.

Προσόψεις και λιθοδομές

Διακρίνουμε εδώ κυρίως τις επενδύσεις των εξωτερικών τοιχίων και περιφράξεων των Ναών. Άλλοτε είναι επενδυμένες με Μάρμαρα και άλλους λίθους και άλλοτε εξολοκλήρου κατασκευασμένοι από λίθους ( πέτρα ) . Σε κάθε περίπτωση εκτελούνται εξειδικευμένες εργασίες αποκατάστασης . Τέτοιες είναι :

  • αποκατάσταση και μόνωση τοιχοποιίας μετά απο αφαίρεση παλαιών σοφάδων και νέα αρμολόγηση
  • ενίσχυση με τσιμεντενέματα
  • καθαρισμός επιφανειών με μικροψιγματοβολές
  • σύσφιξη και αποκατάσταση σαθρών λίθων
  • πλήρη και προστατευτική αδιαβροχοποίηση
  • αφαίρεση Graffiti

Εργασίες στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Εξολοκλήρου συντήρηση των Ανδριάντων  Μητροπολιτών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης , μετά από βανδαλισμούς αγνώστων . Επαναφορά σε αρχική όψη με αφαίρεση graffiti και εξολοκλήρου προστατευτική αδιαβροχοποίηση ( antigraffiti) με τα πιστοποιημένα υλικά μας

Εργασίες στην Ιερά Μονή Αγ. Θεοδώρας Θεσσαλονίκης

Εξολοκλήρου συντήρηση του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου  της Ιεράς Μονής Αγ. Θεοδώρας. ειδικός καθαρισμός και επαναφορά σε αρχική όψη των δαπέδων , κιόνων, του Ιερού κλπ. Συντήρηση και ειδικός καθαρισμός του περιαύλιου χώρου .

Εργασίες στην Ιερά Μητρόπολη Σταυρουπόλεως Νεαπόλεως

Εξολοκλήρου συντήρηση των μαρμάρινων γλυπτών του Ιερού Ναού Αγ Ελευθερίου  της Ιεράς Μητροπόλεως Σταυρουπόλεως Νεαπόλεως . Συντηρήθηκαν : Τέμπλο, Θρόμοι, Άμβωνες, Στασίδια, Κίονες, Κιονόκρανα, Δάπεδα κλπ.