Αδιαβροχοποίηση Μαρμάρων

Τι σημαίνει:

Η αδιαβροχοποίηση των μαρμάρων αναφέρεται στη διαδικασία της ελαχιστοποίησης της ικανότητας απορρόφησης νερού και υγρών από το υλικό πάνω στο οποίο εφαρμόζεται. Το αποτέλεσμα είναι η μετατροπή του υλικού σε υδρόφοβο και της επιφάνειάς του σε υδραποθητική.

Χρησιμοποιώντας τα πιστοποιημένα χημικά της Finalit, μετατρέπουμε το υλικό σε υδρόφοβο και την επιφάνειά του σε υδραποθητική.

Οι ιδιότητες των χημικών αδιαβροχοποιητών της Finalit βελτιώνονται συνεχώς, με στόχο την παροχή της μέγιστης προστασίας, χωρίς να προκαλείται αλλοίωση των επιφανειακών χαρακτηριστικών του μαρμάρου, όπως η υφή, η όψη και η σύστασή του.

Επιπλέον, τα χημικά αδιαβροχοποίησης της Finalit δεν τροποποιούν τις φυσικές ιδιότητες των επιφανειών στις οποίες εφαρμόζονται. Αυτό σημαίνει ότι οι διαδικασίες θέρμανσης και ψύξης, καθώς και οι επακόλουθες διαστολές και συστολές του μαρμάρου, δεν επηρεάζονται από την εφαρμογή των χημικών αυτών.

Γιατί απαιτείται ;

Η αδιαβροχοποίηση των μαρμάρων και άλλων πέτρινων επιφανειών είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προστασία τους από την επίδραση της υγρασίας και των υγρών. Τα πέτρινα υλικά, συμπεριλαμβανομένου του μαρμάρου, είναι πορώδη και, κατά συνέπεια, έχουν την ικανότητα να απορροφούν νερό και άλλα υγρά, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν φθορά με την πάροδο του χρόνου.

Τα υγρά μπορεί να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα, όπως διάβρωση, αποχρωματισμός, αλλοίωση της υφής και εμφάνιση βακτηρίων ή μυκήτων. Επιπλέον, σε περιοχές με κρύο κλίμα, το νερό που έχει απορροφηθεί μπορεί να παγώσει και να επεκταθεί, προκαλώντας την ρωγμή ή το σπάσιμο του πέτρινου υλικού.

Μετά την τοποθέτηση:

Η βασική μας προσέγγιση είναι να αποτρέψουμε την εισχώρηση υγρασίας και διαλυμάτων στους πόρους του υλικού, προλαμβάνοντας τυχόν αλλοιώσεις της εμφάνισης και των φυσικών ιδιοτήτων του. Σε νέες κατασκευές, ο στόχος μας είναι η μακροπρόθεσμη διατήρηση της εμφάνισης και της όψης του υλικού. Σε αναπαλαιώσεις ή συντηρήσεις, στοχεύουμε στην προστασία από τις αλληλεπιδράσεις που προκάλεσαν προηγούμενη φθορά.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, χρησιμοποιούμε πιστοποιημένα χημικά προϊόντα αδιαβροχοποίησης της Finalit. Αυτά τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί και βελτιστοποιηθεί για να προσφέρουν αποτελεσματική προστασία, διατηρώντας ταυτόχρονα την αισθητική και τις φυσικές ιδιότητες των επιφανειών. Οι προϊόντα Finalit είναι πιστοποιημένα

Υπηρεσίες

Shopping Basket