Επαναφορά στην αρχική όψη

Ειδικός Καθαρισμός λίθων, μαρμάρων, τεχνιτών και φυσικών πετρωμάτων

Αντιμετωπίζουμε καθε περίπτωση ξεχωριστά. Η μέθοδος επεξεργασίας εξαρτάται απο την αιτία αλλοίωσης και είναι προσαρμοσμένη στην ιδιαιτερότητα του χώρου και του είδους της επιφάνειας.

Οι αιτίες που προκαλούν αλλοίωση είναι παρα πολλές και μπορεί να είναι επιφανειακές ή σε βάθος. Εξαρτάται φυσικά απο το ίδιο το υλικό (λίθοι, μάρμαρα, κεραμικά πλακάκια).

Λύσεις Αδιαβροχοποίησης Μαρμάρου

Προηγμένες Τεχνικές Καθαρισμού για Λίθους και Μάρμαρα στη Finalit Hellas

Στην Finalit Hellas, αναγνωρίζουμε την ιδιαίτερη φροντίδα που απαιτούν οι φυσικές επιφάνειες όπως οι λίθοι, τα μάρμαρα και τα φυσικά πετρώματα. Με τη χρήση των πιστοποιημένων προϊόντων Finalit και την εφαρμογή προηγμένων τεχνικών καθαρισμού, αφαιρούμε με επιμέλεια και αποτελεσματικότητα τους λεκέδες, τη βρωμιά και τις ακαθαρσίες, αποκαθιστώντας την φυσική ομορφιά τους. Κάθε πέτρα έχει τις δικές της μοναδικές ιδιότητες και χαρακτηριστικά, και γι’ αυτό προσεγγίζουμε κάθε έργο καθαρισμού με μια εξατομικευμένη προσέγγιση, εξασφαλίζοντας ότι παρέχουμε την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση που απαιτείται.

Προβλήματα και Λύσεις

Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, κυρίως σε εξωτερικούς χώρους, χώρους με υψηλή υγρασία και σε κήπους (σκιερά μέρη, βόρειες περιοχές, κάτω από δέντρα κ.λπ.).

Η επαναφορά των επιφανειών στην αρχική τους όψη γίνεται με τη χρήση των εξειδικευμένων χημικών μας, διατηρώντας όμως αναλλοίωτη την υφή της επιφάνειας. Η τελική διαδικασία αδιαβροχοποίησης θα προστατεύσει την επιφάνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποτρέποντας την επανεμφάνιση του προβλήματος.

Το πρόβλημα της σκουριάς είναι πολύ συχνό. Η αφαίρεσή της απαιτεί προσεκτική διαχείριση ώστε να μην προκληθεί βλάβη στην επιφάνεια. Πολλές φορές, μεταλλικές βάσεις είναι οι υπεύθυνες για την εμφάνιση της σκουριάς. Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις ενδογενούς οξείδωσης, όπως σε κινέζικους γρανίτες, τα οποία λόγω της υψηλής απορροφητικότητάς τους και της μεγάλης ποσότητας μεταλλικών στοιχείων στην δομή τους, είναι πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση σκουριάς.

Η σκουριά δεν επανεμφανίζεται μετά την επεξεργασία της επιφάνειας. Μια κατάλληλη αδιαβροχοποίηση παρέχει επιπρόσθετη προστασία.

Τα άλατα αποτελούν ένα ακόμη συχνό πρόβλημα, που συνδέεται συνήθως με αυξημένη υγρασία και στεκούμενα νερά.

Εμφανίζεται ως χρωματική αλλοίωση, επιφανειακή ή σε βάθος, από άσπρο έως σκούρο μαύρο χρώμα, ανάλογα με το είδος του λίθου και τον χρωματισμό του.

Ωστόσο, αυτή η περίπτωση μπορεί να προκύπτει και από το υλικό (κόλλα) που χρησιμοποιήθηκε κατά την δαπεδόστρωση ή την ορθομαρμάρωση. Στην ουσία, η επιφάνεια “εκτοξεύει” άλατα που προκύπτουν κυρίως από το τσιμέντο ή τα συνθετικά που περιέχονται κυρίως στις σύγχρονες κόλλες (ρητίνες, ακρυλικά κ.λπ.).

Η μέθοδος εξάλειψης εξαρτάται από το είδος του υλικού και την αιτία δημιουργίας του προβλήματος. Χρησιμοποιούμε αναλόγως όλα τα διαθέσιμα μέσα για την επεξεργασία τέτοιων επιφανειών, όπως την χημική επεξεργασία, την μηχανική, το μικροψιγματοβολή ή ακόμα και βολές λέιζερ.

Οι λεκέδες από λάδι ή λίπος είναι πολύ συχνοί σε χώρους εστίασης, πάγκους κουζίνας, δάπεδα Ιερών Ναών, αλλά και σε οποιοδήποτε σημεία σε κατοικίες, όπως είσοδοι, τζάκια κλπ.

Η αφαίρεση τέτοιων λεκέδων είναι τις περισσότερες φορές αρκετά δύσκολη, ειδικά σε μάρμαρα και γρανίτες. Άλλοτε οφείλονται σε τροφές, άλλοτε σε κερί ή κάποιο παράγωγο και άλλοτε σε τεχνητές ύλες όπως σιλικόνη.

Στην περίπτωση όπου γίνει χρήση λάνθασμένης σιλικόνης, έχουμε ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό μιας σκούρας “λωρίδας” γύρω από το σημείο σιλικοναρίσματος. Αυτή δημιουργείται από την απορρόφηση λαδιού που περιέχεται στην σιλικόνη.

Μόνο με την κατάλληλη επεξεργασία, με την χρήση ειδικών χημικών όπως είναι της Finalit, μπορεί να αφαιρεθεί στο 100%.

Πολλές φορές συναντούμε επιφάνειες οι οποίες έχουν υποστεί εκτεταμένη επιφανειακή αλλοίωση, συνήθως ως αποτέλεσμα ενός υλικού που “περάστηκε” για προστασία. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το θάμπωμα, την σκούρηνση, το ξεφλούδισμα, το άσπρισμα, ή ακόμη και την παντελή αλλαγή του χρώματος της επιφάνειας.

Συνήθως, αυτά οφείλονται στη χρήση ακατάλληλων ή ξεπερασμένων υλικών, τα οποία είχαν σκοπό την “αδιαβροχοποίηση”. Τέτοια υλικά περιλαμβάνουν το κερί, την παρκετίνη, βερνίκια πέτρας και γενικότερα βερνίκια, ακρυλικές επιστρώσεις, πολυουρεθανικές και εποξυδικές επιστρώσεις, σιλοξάνες και σιλικόνες. Άλλοτε χρησιμοποιούνται ως αδιαβροχοποιητικά και άλλοτε ως τονωτικά ή γυαλιστικά.

Ωστόσο, αυτά τα υλικά δημιουργούν, όσο και να υπόσχονται το αντίθετο, ένα φίλμ (υλικά επίστρωσης) το οποίο αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να ξεφλουδίζει, να αλλάζει χρώμα, να δημιουργεί λεκέδες και σε κάποιες περιπτώσεις να προκαλεί καταστροφικές αλλοιώσεις στην επιφάνεια.

Εφαρμογές της Finalit - Δείτε Παραδείγματα

Υπηρεσίες

Shopping Basket